top of page

het KLEINWALSERTAL

Het Kleinwalsertal is een dal in Vorarlberg, in het westen van Oostenrijk en tegen de grens met Duitsland (Oberstdorf). De dorpen Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad vormen samen het ongeveer 15 kilometer lange dal. De dorpen worden omringd door imposante bergtoppen en prachtige groene bergweides. Het wordt niet voor niets "die schönste Sackgasse der Welt" genoemd oftewel : "de mooiste doodlopende straat ter wereld". 

Kleinwalsertal

Kleinwalsertal werd voor het eerst bewoond rond de 13e eeuw door de Walsern, immigranten uit het Zwitserse Wallis. Ondanks de afgelegen ligging wordt het Kleinwalsertal het hele jaar door drukbezocht.

 

’s Winters verkennen wintersporters het met het Duitse Oberstdorf gedeelde skigebied en in de andere drie seizoenen is het Kleinwalsertal vooral populair bij fietsers, wandelaars, families en liefhebbers van de natuur. In de omgeving kun je tal van activiteiten ondernemen, maar ook genieten van de gezelligheid in de dorpen en heerlijke lokale specialiteiten.

Kleinwalsertal

dIE SCHÖNSTE sackgasse der welt

wandelen in het KLEINWALSERTAL

Wandelen in het Kleinwalsertal betekent wandelen tussen 1100 en 2500 meter. Er liggen diverse rustige en gemoedelijke wandelingen in het dal en meer uitdaging is in de bergen te vinden. Je vindt hier ongeveer 200 kilometer aan goed gemarkeerde wandelpaden voor alle niveaus.

Wandelen

een familievakantie in het KLEINWALSERTAL

Het Kleinwalsertal is een fijne bestemming voor families met kinderen van alle leeftijden. Onder begeleiding van mascotte Burmi de marmot, ook wel Burmenta genoemd door de locals, maken de allerkleinsten kennis met de bergen en de natuur. Op diverse plekken en activiteiten in het dal kun je Burmi tegenkomen. Uiteraard valt er ook meer dan genoeg te beleven voor stoere tieners. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het klimpark en rodelbaan Söllereck. Op een warme dag is een beetje verkoeling meer dan welkom. In het Kleinwalsertal kan dat onder andere bij Freibad Riezlern, de Schwarzwasserbach, Brumi-Wasser en net over de grens bij de Freibergsee en de Breitachklamm.

Familievakantie

FIETSEN, MOUNTAINBIKEN EN E-BIKEN in het KLEINWALSERTAL

Naast wandelen kun je ook op de fiets ontzettend veel ontdekken in het Kleinwalsertal. Vanuit de dorpen kun je tal van mooie tochten maken. Van een rustige fietstocht door het dal, tot een uitdagende mountainbiketrail door de bergen.  Dan is deze geschikt voor fietsers. Heb je geen eigen fietsen mee, dan kun je deze op meerdere plaatsen in het dal huren. 

Fietsen & Mountainbiken
Bergliften

WINTERVAKANTIE IN DE SNEEUW

Winters zoals ze vroeger waren… die kent men nog hier in het Kleinwalsertal.

Ook in de winter zijn er in het Kleinwalsertal genoeg dingen te doen. In dit unieke dal tussen Riezlern en Baad vind je eenvoudigweg alles voor een afwisselende vakantie.

Winter Kleinwalsertal

Meer informatie vind u bij het plaatselijke toeristenburo in het Walserhaus of via https://www.kleinwalsertal.com/en

Geniet tijdens het skien van het wondermooie bergpanorama in het “Zweiländerskigebiet” of van de eindeloze vergezichten bij het langlaufen. 130 km skipistes en 50 km langlaufloipes (klassiek en skating) worden dagelijks voor onze gasten geprepareerd. Maar ook aan de wandelaars is gedacht met meer dan 70 km winterwandelwegen in het dal. Hogerop kan je sneeuwschoentochten maken of een skitour. Precies deze heerlijke kombinatie van sportieve activiteiten en ontspanning maken in het Kleinwalsertal het verschil. Zowel families, fun- en extreme sporters, als de genieters van rust en kalmte kunnen hier weer op kracht komen, van de natuur en stilte genieten, afstand nemen van het alledaagse… 

 

Door al dit moois is Kleinwalsertal dan ook na Wenen en Salzburg het meest bezochte toeristische gebied van Oostenrijk.

Wintervakantie
Kleinwalsertal
Oostenrijk
bottom of page